Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

1ο βραβείο (Καζαντζάκης) στον 3o Πανελλήνιο διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch

Η μαθήτρια του Ομίλου δημιουργικότητας " Μαθαίνω να Προγραμματίζω" Κυριακή Γκουργκούλη  με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Μαρίας Εξάρχου, Ευτυχίας Ράπτη και Αχιλλέα Γκόκη δημιούργησε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι στο Scratch σχετικά με τον Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο "Το ταξίδι του Οδυσσέα με βοηθό τον Καζαντζάκη". Η δημιουργία αυτή της Κυριακής κέρδισε το 1ο βραβείο στην ειδική θεματική "Ελληνική Μυθολογία και Καζαντζάκης" του 3oυ Πανελλήνιου διαγωνισμού παιχνιδιού στο Scratch για το σχολικό έτος 2016-17.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνει το γραφείο του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Σχολικούς Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής πανελλαδικά και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο φετινός διαγωνισμός είχε τίτλο «Ελληνική Μυθολογία –Scratchάροντας με ένα μύθο» και στο πλαίσιο συνεργασίας με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη περιλάμβανε την ειδική θεματική «Ελληνική Μυθολογία και Καζαντζάκης».
Πρόκειται για ένα Παιχνίδι Περιπέτειας. Όταν απαντήσεις σωστά την ερώτηση που θα θέσει ο Οδυσσέας προχωράς στο επόμενο στάδιο στο ταξίδι του Οδυσσέα και φυσικά το τέλος του παιχνιδιού είναι η Ιθάκη και η επιστροφή στην αγαπημένη Πηνελόπη. Η πρόοδος στο παιχνίδι πραγματοποιείται μέσω της επίλυσης ερωτήσεων/ γρίφων/προβλημάτων που έχουν σχέση με την ζωή και το έργο του Καζαντζάκη.

Πολλά συγχαρητήρια στην Κυριακή γι΄αυτή την εξαιρετική προσπάθεια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου